Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

INFO & FAKTA

De generelle nøgletal

Selv om det er de lokale forhold, som er vigtigst ved lønforhandlingerne, så er de generelle nøgletal for industrien også gode at have i baghovedet, når du forbereder dig til forhandlingerne med din leder.

De generelle nøgletal for industrien viser, hvordan situationen overordnet ser ud i industrien. Her er det værd at hæfte sig ved:

Centrale nøgletal

CO-industri har udarbejdet en gennemgang af de centrale, nationale nøgletal, som du kan downloade

  • Udviklingen i industriens løn og produktivitet: Produktivitetsudviklingen er afgørende for lønudviklingen, jo mere effektive medarbejderne er, jo højere løn kan de oppebære.
  • Overskudsgraden i virksomhederne: Overskudsgraden viser, om de danske virksomheder tjener penge.
  • Beskæftigelsen:Tallene for beskæftigelsen siger noget om, hvor godt det går i Danmark. Er beskæftigelsen høj, vil det typisk betyde, at der er gang i erhvervslivet, og at det kan være svært at finde den nødvendige arbejdskraft.
  • Inflation: Når inflationen stiger, så stiger priserne. Skal I kunne købe det samme for jeres løn og opleve lidt lønfremgang, skal lønnen altså stige mere end inflationen.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?