Gå til hovedindhold
Mere
Menu
Søg

INFO & FAKTA

Argumentér med andet end tal

Der er andre vægtige argumenter end tal og statistik ved de lokale lønforhandlinger. Her er tre emner, som også bør vægtes ved lønforhandlingerne.

Som forberedelse til lønforhandling kan du også se på, hvordan jeres arbejdsplads har udviklet sig siden sidste lønforhandling. Du kan for eksempel se på:

 

  • Uddannelsesniveauet i virksomheden: Hvis kollegerne har efter- og videreuddannet sig, kommer det også virksomheden til gode. Så undersøg, hvor mange af kollegerne, der har uddannet sig i det forgangne år, og hvordan.
     
  • Udviklingen i arbejdsopgaver: Har I fået ny teknologi, har arbejdsopgaverne ændret sig eller er der sket andre ændringer, som har indflydelse på de krav, der stilles til, hvordan kollegerne udfører deres arbejdsopgaver.
     
  • Andre muligheder end løn: Lønstigninger er til at tage og føle på for alle, men andre forbedringer kan også have stor værdi i kollegernes hverdag. Vurdér, om I har nogle ønsker og behov, som kan indgå i lønforhandlingerne.

obs! Uanset artiklens indhold og formuleringer er det de til enhver tid gældende overenskomster og øvrige bestemmelser, der gælder.

VIL DU VIDE MERE?