Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

 

Logo skaleret.jpgVestas Manufacturing A/S i Hammel får CO-industris Samarbejdspris 2018

 

 

Mandag den 5. november 2018

 

Vestas Manufacturing A/S i Hammel har Danmarks bedste ”samarbejdsplads”. Derfor har virksomheden i dag fået overrakt CO-industris Samarbejdspris 2018.

 

Ledelse og medarbejdere får prisen, fordi de i et tæt samarbejde i både samarbejdsudvalget og i hverdagen har fokus på det psykiske arbejdsmiljø og uddannelse. Der er lavt hierarki, tillid samt en åben og ærlig dialog. Både ledelse og tillidsrepræsentanter prioriterer at sætte handling bag ordene.

 

- Samarbejdsudvalget er der, hvor den gode arbejdsplads bliver formet, og hvor virksomhedens robusthed bliver styrket. Derfor glæder det os, at Vestas Manufacturing A/S i Hammel forstår at bruge samarbejdsudvalget til netop det, som det er skabt til. Nemlig at informere hinanden og inddrage medarbejderne, inden de endelige beslutninger bliver truffet. Virksomheden værdsætter medarbejderrepræsentanternes holdninger og ideer, og det sætter vi pris på, siger Mads Andersen, formand for 3F Industrigruppen og næstformand i CO-industri, i forbindelse med overrækkelsen af prisen i dag.

 

Samarbejdsudvalget på Vestas Manufacturing A/S i Hammel har blandt andet besluttet at lave minitrivselsundersøgelser en gang i kvartalet for løbende at tage temperaturen på, hvordan medarbejderne har det. Managere og teamledere er uddannet i trivselsledelse, så der er fokus på trivsel helt ude hos den enkelte medarbejder i produktionen. Og der er nedsat et team af psykiske førstehjælpere, der er opmærksomme på, at det kan være svært at søge hjælp, når det er psyken, der er kommet til skade.

 

Vestas Manufacturing A/S måtte for kort tid siden afskedige 81 medarbejdere i forbindelse med en sparerunde.

 

- Det er jo nemt at have et godt samarbejde, når solen skinner og alt går godt. Det er i krisetider, det gode samarbejde virkeligt bliver sat på prøve. Det er aldrig rart at sige farvel til gode kolleger. Men med en god fratrædelsespakke har Vestas Manufacturing A/S i Hammel alligevel formået at tage værdigt afsked med de berørte medarbejdere, så de kan komme godt videre i deres arbejdsliv. Og de har et vågent øje på de resterende medarbejdere og sikrer sig, at de føler sig som en del af en virksomhed i udvikling, siger Mads Andersen.

 

Virksomheden har fokus på løbende opkvalificering af medarbejderne, og ufaglærte medarbejdere har mulighed for at blive faglærte med fuld løn under uddannelsen.
Samtidig beskrives samarbejdet i dagligdagen som tillidsfuldt og præget af et lavt hierarki, hvor udfordringer løses i en god og ligeværdig dialog.

 

- For mig er samarbejdet med tillidsrepræsentanterne vigtigt, fordi jeg som leder har behov for modspil. Vi er ikke enige hele tiden, men jeg hører gerne på deres argumenter, og så finder vi som oftest fælles fodslag. Medarbejderne kan give mig nye vinkler på de udfordringer, som vi står overfor i virksomheden, og det samarbejde gør os til en langt stærkere arbejdsplads, siger Mikael Rye Kristensen, som er fabrikschef på Vestas Manufacturing A/S i Hammel.

 

- Her har medarbejdere og ledere en god dialog i det daglige, hvor vi oplever, at der er tillid mellem parterne, så alle tør sige, hvad der ligger dem på sinde, og det skaber bare et rigtigt godt arbejdsmiljø for alle parter. Trivsel betyder noget, og ledelsen hjælper gerne med at implementere de tiltag, som samarbejdsudvalget har besluttet, siger Brian Tøfting, fællestillidsrepræsentant på virksomheden og medlem af Dansk El-Forbund samt indstiller af virksomheden til CO-industris Samarbejdspris.

 

CO-industris Samarbejdspris er en anerkendelse af virksomheder i industrien, der har et godt og velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere til gavn for trivslen og produktiviteten.

 

Det er udelukkende tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der kan nominere deres arbejdsplads til prisen.

 

Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager. Tillidsrepræsentanten får desuden 5.000 kroner til at fejre prisen med kolleger, som er medlem af et CO-industri forbund.

 

Samarbejdsprisen 2018_3_small.jpg

Fællestillidsrepræsentant og medlem af Dansk El-Forbund Brian Tøfting (tv.)og fabrikschef Mikael Rye Kristensen (th.) med CO-industris næstformand og formand for 3F Industrigruppen Mads Andersen i midten.

----------------

 

 

C.C. Jensen A/S får CO-industris Samarbejdspris 2016

 

Mandag den 24. oktober 2016

 

C.C. Jensen A/S med hovedkvarter i Svendborg har i dag fået overrakt CO-industris Samarbejdspris 2016. Prisen får ledelse og medarbejdere for i hverdagen at have et velfungerende samarbejde baseret på tillid og respekt for den enkelte.

 

Virksomheden viser i det daglige, at når der investeres i medarbejdernes trivsel, så kommer investeringen igen i form af lavt sygefravær og dygtige, loyale medarbejdere. Den familieejede virksomhed har en gennemsnitlig anciennitet på cirka 12 år.

 

Virksomhedens samarbejdsudvalg har på hvert møde fokus på trivsel og psykisk arbejdsmiljø, og medarbejderne får blandt andet to gange om året andel i virksomhedens overskud, de har mulighed for at få hjælp hos en firmabetalt psykoterapeut, og de oplever, at deres forslag til forbedringer på arbejdspladsen bliver ført ud i livet.

 

På C.C. Jensen er det ejerens holdning, at man skal behandle hinanden ordentligt.

 

- Ordet arbejdsglæde bliver også nævnt, når vi taler med tillidsrepræsentanterne. Og det er den arbejdsglæde, tillid og respekt for den enkelte, vi gerne vil anerkende ved at tildele C.C. Jensen CO-industris Samarbejdspris. I CO-industri tror vi nemlig på, at det er godt samarbejde på arbejdspladserne og veluddannede medarbejdere, der er dansk industris vigtigste konkurrencefordel i en globaliseret verden, siger Mads Andersen, formand for 3F Industrigruppen og næstformand i CO-industri og TekSam, i forbindelse med overrækkelsen af prisen i dag.

 

Han hæfter sig desuden ved, at C.C. Jensen tilbyder alle medarbejdere engelskkurser på forskellige niveauer, og ordblinde medarbejdere har mulighed for at komme på danskkurser.

 

- Ligesom det glæder mig, at, at I tilbyder jeres ufaglærte medarbejdere at blive voksenlærlinge på metalområdet – vel at mærke til samme løn, som de tidligere har fået, siger Mads Andersen.

 

Tillidsrepræsentanterne Jørgen Richard Hansen (Dansk Metal), Kim Mortensen (3F) og Tom Christiansen (Teknisk Landsforbund) har sammen indstillet deres arbejdsplads til CO-industris Samarbejdspris.

 

- Det gode samarbejde – både mellem kollegaer og mellem medarbejder og ledelse – udspringer af den virksomhedskultur, som vi har på C.C. Jensen. En virksomhedskultur, som er grundlagt på tillid, respekt og retfærdighed, og hvor vi prøver at tale til hinanden og ikke om hinanden, for at skabe størst mulig trivsel og arbejdsglæde. En virksomhedskultur, som vi hver dag skal huske at værne om og passe på, som var det et lille barn, vi holdt på armen, siger Jørgen Richard Hansen, fællestillidsrepræsentant, i forbindelse med prisoverrækkelsen.

 

Stig Due, administrerende direktør i C.C. Jensen, glæder sig over at modtage CO-industris Samarbejdspris.

 

- Hvis det er trist at gå på arbejde, falder effektiviteten, og vi er ikke længere konkurrencedygtige, og det vil vi fortsat gerne være, så vi kan fastholde vores arbejdspladser i Danmark. Vi har en familieånd og kultur, bygget op indefra igennem rigtig mange år, hvor vi kerer os om hinanden og passer godt på hinanden. En sådan samarbejdspris forpligter, og vi vil gøre vores allerbedste for fortsat at gøre os fortjent til denne, siger han på overrækkelsesdagen.

 

CO-industris Samarbejdspris uddeles en gang om året som en anerkendelse til virksomheder i industrien, der har et godt og velfungerende samarbejde mellem ledelse og medarbejdere til gavn for både produktiviteten, konkurrenceevnen og trivslen.

 

Det er tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der har nomineret deres arbejdsplads til prisen.

 

Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager.

 

----------

 

 

 

 

 

Nordic Waterproofing A/S får CO-industris Samarbejdspris 2015

Nordic Waterproofing A/S med hovedkvarter i Vejen har i dag fået overrakt CO-industris Samarbejdspris 2015. Prisen får ledelse og medarbejdere for i fællesskab at have skabt social kapital gennem en række tiltag på virksomheden.

Sammen har de blandt andet etableret en musikfestival, der ikke alene gav knap 300.000 kroner til Julemærkehjemmene, men også skabte et utroligt godt samarbejde på tværs i organisationen.

- Når vi uddeler CO-industris Samarbejdspris, er det for at udtrykke vores anerkendelse af et velfungerende samarbejde i virksomheden. Og det er vores klare indtryk, at det har Nordic Waterproofing. Virksomheden er et godt eksempel på, hvordan man som virksomhed kan skabe social kapital til gavn for medarbejderne, produktiviteten og konkurrenceevnen, siger Mads Andersen, formand for 3F Industrigruppen og næstformand i CO-industri og TekSam, i forbindelse med overrækkelsen af CO-industris Samarbejdspris.

Han hæfter sig især ved, at Samarbejdsudvalget gennem arbejdet med musikfestivalen har formået at få ledelse og medarbejdere til at samarbejde på en helt ny og utraditionel måde.

- Alle medarbejdere har været med til disse aktiviteter. Det viser, hvordan man helt lavpraktisk kan styrke samarbejdet på tværs i virksomheden i det daglige arbejde og styrke den sociale kapital, siger Mads Andersen.

Nordic Waterproofing tager også jævnligt temperaturen på medarbejdernes trivsel, og to gange om året bliver der gennemført en spørgeskemaundersøgelse om det psykiske arbejdsmiljø, som meget usædvanligt ikke er anonym.

- Det viser, at der er en meget høj grad af tillid mellem medarbejdere og ledelse. Det vil vi gerne anerkende. For det er ikke en overdreven luksus at trives på arbejdspladsen. Men det er en forudsætning for at skabe resultater, siger Mads Andersen.

Tillidsrepræsentant Tonny Schwartz, der har indstillet sin arbejdsplads til Samarbejdsprisen siger i forbindelse med overrækkelsen:
- Vi satte samarbejdet i vores firma i højsædet med musikfestivalen, og ved frivilligt arbejde fra mange medarbejdere på kryds og tværs af organisationen formåede vi at bevise, at hvis dette arrangement kunne lykkes, så kan vi samarbejde om alt i vores virksomhed, siger han.

CO-industris Samarbejdspris uddeles en gang om året. Prisen gives til virksomheder i industrien som en anerkendelse for i hverdagen at vise, at både produktivitet og trivsel blomstrer, når ledelse og medarbejdere samarbejder.
Det er tillidsrepræsentanter og industriens arbejdspladser, der har nomineret deres arbejdsplads til prisen.

Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer den balancegang, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager.

Læs mere om CO-industris Samarbejdspris her, hvor pressefotos kan downloades senest kl. 13.00.
Yderligere informationer: Journalist Dorthe Kragh, mail: dk@co-industri.dk, tlf.: 33 63 80 04
Udsendt 29. oktober 2015

 

 

Herning Vand får CO-industris Samarbejdspris 2014

 
Herning Vand har i dag som de første fået overrakt CO-industris Samarbejdspris. Prisen får de, fordi de med succes har gennemført en omstillingsproces fra at være en offentlig kommunal virksomhed til at blive en privat virksomhed.
 
I den proces er det i tæt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere lykkedes at få samlet medarbejdere fra tre forskellige enheder af vand- og kloakforsyningen om en ny, fælles kultur i virksomheden.
 
Fokus har hele tiden været på den gode dialog, som det blandt andet bliver fremhævet af Henrik Svendsen, tillidsrepræsentant på Herning Vand, der har nomineret sin arbejdsplads til CO-industris Samarbejdspris.
 
- En sådan sammenslutninger er naturligvis en udfordring for alle, og det er selvsagt vigtigt, at medarbejderne inddrages i processen. Derfor er det glædeligt at opleve, at Herning Vand både i den proces og nu har fokus på dialogen, som en væsentlig del af samarbejdet mellem ledelse, tillidsrepræsentanter og samarbejdsudvalg, siger Mads Andersen, formand for 3F Industrigruppen og næstformand i CO-industri og TekSam, i forbindelse med overrækkelsen af CO-industris Samarbejdspris.
 
For at skabe et fælles grundlag har medarbejderne været med til at udarbejde en håndbog, som beskriver reglerne i virksomheden og sætter rammerne for, hvordan kulturen skal være. Desuden er et månedligt nyhedsbrev med til hele tiden at holde medarbejderne orienteret om alt fra nye opgaver til fødselsdage, hvilket også styrker samarbejdsprocessen.
Herning Vand får desuden prisen for sin høje prioritering af uddannelse. Blandt andet er der igangsat et uddannelsesforløb, som skal sikre, at både ufaglærte og faglærte medarbejdere kan følge med udviklingen.
- Med den indsats viser virksomheden, at man satser på sine medarbejdere også i fremtiden. Det giver tryghed og tillid mellem virksomhed og medarbejdere, og det er jo grundstenene for et godt samarbejde siger Mads Andersen.
 
CO-industris Samarbejdspris er indstiftet i år og bliver uddelt en gang om året. Prisen gives til virksomheder i industrien, som en anerkendelse for i hverdagen at vise, at både produktivitet og trivsel blomstrer, når ledelse og medarbejdere samarbejder.
Det er tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der har nomineret deres arbejdsplads til prisen.
 
Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer netop den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager.
 
Læs mere om CO-industris Samarbejdspris her
 
Pressefoto vil blive offentliggjort den 27. oktober senest kl. 12 her
 
Citater fra Henrik Svendsen, tillidsrepræsentant på Herning Vand og medlem er 3F, og Niels Møller Jensen, direktør for Herning Vand her

Yderligere informationer: Journalist Dorthe Kragh, mail: dk@co-industri.dk, tlf.: 33 63 80 04

Udsendt den 27. oktober 2014

 

 

CO-industri giver pris til det gode samarbejde


CO-industri uddeler nu for første gang en samarbejdspris. CO-industris Samarbejdspris er en anerkendelse til de mange virksomheder i industrien, der i hverdagen beviser, at både produktiviteten og trivslen blomstrer, når ledelse og medarbejdere samarbejder.

De første to priser uddeles i oktober, men allerede nu er det muligt at nominere virksomheder, der har ydet en særlig indsats for det gode samarbejde.

For at komme i betragtning til CO-industris Samarbejdspris vil virksomhederne blive vurderet ud fra kriterier som for eksempel, om samarbejdsudvalget er velfungerende og aktivt, om samarbejdsudvalget har ydet en ekstraordinær god indsats, eller om virksomheden har særlig fokus på uddannelse og psykisk arbejdsmiljø.

- Vi ved, at der er mange virksomheder, hvor samarbejdet fungerer upåklageligt. Dem vil vi gerne give et skulderklap og motivere dem til at fortsætte den gode stil. Samtidig håber vi, at vi ved at sætte fokus på det gode samarbejde kan inspirere endnu flere virksomheder til at yde en ekstra indsats for at få samarbejdet til at fungere, siger Mads Andersen, næstformand i CO-industri og TekSam samt gruppeformand i 3F Industrigruppen.

Det er især tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der sammen med deres kolleger skal være med til at bestemme, hvilke virksomheder, som skal i betragtning til CO-industris Samarbejdspris. De kan nemlig indtil den 31. august indstille deres arbejdsplads til prisen, hvis de oplever, at den i særlig grad har fokus på at sikre det gode samarbejde mellem medarbejdere og ledelse.

- Det er jo sådan, at dem der er tættest på produktionen i dagligdagen også ofte er dem, som har de bedste ideer til, hvordan produktionen kan ændres i positiv retning. Derfor mener vi i CO-industri, at et godt samarbejde er vigtigt, da det giver medarbejderne indflydelse på deres arbejdsplads og i sidste ende er med til at fremme produktiviteten, fastholde arbejdspladser og sikre en rimelig lønudvikling, siger Mads Andersen.

Med CO-industris Samarbejdspris følger skulpturen ”Balance” af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer netop den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtagere.

Hvem der i oktober skal modtage CO-industris Samarbejdspris besluttes af et dommerpanel, som består af:

Mads Andersen, næstformand for CO-industri og TekSam (CO-industri og Dansk Industris samarbejdsorgan) og gruppeformand for 3F Industrigruppen

Claus Jensen formand for CO-industri og forbundsformand for Dansk Metal

Arne Sørensen organisationssekretær i CO-industri

Peter Faber områdeleder i CO-industri

Læs mere om CO-industris Samarbejdspris på www.co-industri.dk under Samarbejdspris.

Yderligere oplysninger: Journalist Dorthe Kragh, CO-industri, tlf: 33 63 80 04, e-mail:
Udsendt 13. maj 2014

 Billedfremviser ‭[2]‬

 Billedfremviser ‭[1]‬

Pressefoto

 

Fotos til download. Må bruges i forbindelse med omtale af CO-industris Samarbejdspris 2018.

 

Ved brug af nedenstående fotos fra uddeling af prisen skal fotograf Brian Rasmussen krediteres.

 

1. Fabrikschef Mikael Rye Kristensen (tv.) forklarer om Vestas Manufacturings produktion til næstformand i CO-industri Mads Andersen (th.) og organisationssekretær i CO-industri Henrik Jensen.

Samarbejdsprisen 2018_1_small.jpg 

 

2. Fabrikschef Mikael Rye Kristensen (tv.), fællestillidsrepræsentant og medlem af Dansk El-Forbund Brian Tøfting samt CO-industris næstformand og formand for 3F Industrigruppen Mads Andersen (th.).

 

Samarbejdsprisen 2018_2_small.jpg

 

3. Fællestillidsrepræsentant og medlem af Dansk El-Forbund Brian Tøfting (tv.)og fabrikschef Mikael Rye Kristensen (th.) med CO-industris næstformand og formand for 3F Industrigruppen Mads Andersen i midten.

Samarbejdsprisen 2018_3_small.jpg

 


Ved brug af foto af prisen (nedenfor) skal fotograf Simon Lautrop krediteres 

 

pressefoto forside lille samarbejdspris.jpgFoto af CO-industris Samarbejdspris

 

 

 

 

 

 

 

pressefoto forside lille samarbejdspris nærbillede.jpg

Foto af CO-industris Samarbejdspris