Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Mindeord om Arne Sørensen

25. juni 2017

Arne_Soerensen.jpg

 

Organisationssekretær og daglig leder af CO-industri Arne Sørensen er død efter længere tids sygdom. Arne blev 60 år.

Arne Sørensen var leder af CO-industri i over 11 år og satte ved fire overenskomster markante præg på de toneangivende overenskomster i industrien. Arne var et menneske med stor viden, og skiftende formænd og næstformænd i industriens fagforbund har haft uvurderlig støtte af hans benhårde evner som rådgiver og sparringspartner.

Han lagde sjældent arbejdet helt fra sig – heller ikke efter fyraften, og Industriens Overenskomster havde fast plads på natbordet. Han var en detaljens mand med styr på alle paragrafferne i de omfangsrige overenskomster, og han forberedte sig altid grundigt. Man kunne derfor aldrig fange ham på det forkerte ben i en forhandlingssituation, eller når der var behov for hans udlægning af teksten.

Arne Sørensen var født i Middelfart ud af en større søskendeflok og voksede op under små kår, hvor det var vigtigt, at man tog hensyn til hinanden. Egoisme var der ikke plads til. Opvæksten satte også præg på hans forhold til økonomi, og han satte en ære i ikke at bruge flere penge end højst nødvendigt. Derfor blev udgifterne i CO-industri da også styret med fast hånd.

Han begyndte sit arbejdsliv som arbejdsdreng på flere virksomheder i Middelfart, inden han fik job på Domino Køkkener i Fredericia, hvor han blev sikkerhedsrepræsentant i 1976. I 1978 kom han til Durotran Rør, hvor han var sikkerhedsrepræsentant og fra 1979 tillidsrepræsentant og 1981-1989 fællestillidsrepræsentant.

I SiD Fredericia blev han valgt som næstformand i 1987, før han blev afdelingsformand i 1989. Han sad i SiD’s hovedbestyrelse fra 1992, indtil han blev forretningsfører i SiD i 1995 og senere forhandlingssekretær i 3F’s industrigruppe.

Arne Sørensens hverdage var helliget arbejdet i København, som tog det meste af tiden. Til gengæld fik hustruen Anita, børn og børnebørn hans udelte opmærksomhed, når han var hjemme i Nr. Lyndelse på Midtfyn i weekenderne, hvor han også yndede at bruge fritiden på sin passion, nemlig at passe hus og have.

Som leder af CO-industris sekretariat var Arne Sørensen daglig chef for omkring 30 ansatte. Sekretariatet løser opgaver på tværs af medlemsforbundene som blandt andet faglige tvister, lønsystemer, kurser for tillidsrepræsentanter, samarbejdsudvalg, europæisk og internationalt samarbejde, medarbejdervalgte i virksomhedsbestyrelser, selvvalgt uddannelse for industriens ansatte og arbejdsmiljø.

Fagbevægelsen har mistet en af sine helt stærke kræfter med tabet af Arne. Han var en dedikeret mand. Både for sine ansatte, sin familie og for den danske fagbevægelse.

Tak for din indsats, som tusindvis af danskere hver dag nyder godt af, når de går på arbejde.

Æret være Arne Sørensens minde.

Bisættelsen finder sted fra Nr. Lyndelse kirke lørdag den 1. juli kl. 13.00.

 

Claus Jensen, formand for CO-industri
Mads Andersen, næstformand CO-industri

 ​

19. december 2017
15. september 2016