Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Herning Vand får CO-industris Samarbejdspris 2014

27. oktober 2014

​Herning Vand har i dag som de første fået overrakt CO-industris Samarbejdspris. Prisen får de for med succes at have gennemført en omstillingsproces fra at være en offentlig kommunal virksomhed til at blive en privat virksomhed. I den proces er det i tæt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere lykkedes at få samlet medarbejdere fra tre forskellige enheder af vand- og kloakforsyningen om en ny, fælles kultur i virksomheden.

Fokus har hele tiden været på den gode dialog, som det blandt andet bliver fremhævet af Henrik Svendsen, tillidsrepræsentant på Herning Vand, der har nomineret sin arbejdsplads til CO-industris Samarbejdspris.
 
- En sådan sammenslutninger er naturligvis en udfordring for alle, og det er selvsagt vigtigt, at medarbejderne inddrages i processen. Derfor er det glædeligt at opleve, at Herning Vand både i den proces og nu har fokus på dialogen, som en væsentlig del af samarbejdet mellem ledelse, tillidsrepræsentanter og samarbejdsudvalg, siger Mads Andersen, formand for 3F Industrigruppen og næstformand i CO-industri og TekSam, i forbindelse med overrækkelsen af CO-industris Samarbejdspris.
 

For at skabe et fælles grundlag har medarbejderne været med til at udarbejde en håndbog, som beskriver reglerne i virksomheden og sætter rammerne for, hvordan kulturen skal være. Desuden er et månedligt nyhedsbrev med til hele tiden at holde medarbejderne orienteret om alt fra nye opgaver til fødselsdage, hvilket også styrker samarbejdsprocessen.

Herning Vand får desuden prisen for sin høje prioritering af uddannelse. Blandt andet er der igangsat et uddannelsesforløb, som skal sikre, at både ufaglærte og faglærte medarbejdere kan følge med udviklingen.

- Med den indsats viser virksomheden, at man satser på sine medarbejdere også i fremtiden. Det giver tryghed og tillid mellem virksomhed og medarbejdere, og det er jo grundstenene for et godt samarbejde siger Mads Andersen.
 
CO-industris Samarbejdspris er indstiftet i år og bliver uddelt en gang om året. Prisen gives til virksomheder i industrien, som en anerkendelse for i hverdagen at vise, at både produktivitet og trivsel blomstrer, når ledelse og medarbejdere samarbejder.


Det er tillidsrepræsentanter på industriens arbejdspladser, der har nomineret deres arbejdsplads til prisen.

Med CO-industris Samarbejdspris følger en skulptur af kunstneren Stiig Kalsing. Skulpturen symboliserer netop den balance, der bør være i samarbejdet mellem arbejdsgiver og lønmodtager.
 
Læs mere om CO-industris Samarbejdspris her
 
Pressefoto vil blive offentliggjort den 27. oktober senest kl. 12 her
 
Citater fra Henrik Svendsen, tillidsrepræsentant på Herning Vand og medlem er 3F, og Niels Møller Jensen, direktør for Herning Vand, her
 

Yderligere informationer: Journalist Dorthe Kragh, mail: dk@co-industri.dk, tlf.: 33 63 80 04

 

19. december 2017
15. september 2016