Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

CO-industri har fået ny formand

17. september 2012
Mandag formiddag blev Dansk Metals formand Claus Jensen konstitueret som ny formand for CO-industri på et forretningsudvalgsmøde.

CO-industri fylder 100 år

27. juni 2012
Søndag den 1. juli i år er det 100 år siden, at de tre fagforbund Smedeforbundet, Formerforbundet og Sliberforbundet dannede den organisation, der i dag er CO-industri.

50 millioner industriansatte er nu samlet i ny, fælles organisation

19. juni 2012
Tirsdag fik 50 millioner industriansatte verden over en ny fælles organisation. Det skete på en kongres i Bella Center i København, hvor 1.200 delegerede stemte ja til dannelsen af IndustriALL Global Union.

Lønmodtager får erstatning for mistet ferie

18. juni 2012
Danske lønmodtagere har ret til erstatningsferie efter sygdom i ferien, det fastslår Østre Landsret i en principiel sag anlagt af CO-industri mod Dansk Industri. Ferieloven blev godt nok ændret i maj i år til at omfatte ret til erstatningsferie for sygdom under ferie, men der har frem til nu været tvivl om, hvorvidt retten gjaldt sager anlagt, før ferieloven blev ændret.

50 millioner industriansatte får ny organisation på kongres i København

13. juni 2012
I midten af juni får omkring 50 millioner industriansatte fra 140 lande en ny fælles faglig organisation. Det sker på en kongres i Bella Center i København.

CO-industris CL har godkendt industriens nye overenskomster

13. februar 2012
Industriens nye, to-årige overenskomster kom i hus søndag eftermiddag, og CO-industris Centralledelse har netop godkendt aftalen, som blev indgået mellem CO-industri og DI – Organisation for erhvervslivet.

Industriens nye overenskomster er i hus

12. februar 2012
Søndag eftermiddag fik industriens ansatte nye overenskomster, da CO-industri og DI – Organisation for erhvervslivet lavede et forlig, der blandt andet medfører mulighed for mere efteruddannelse, mulighed for seniorordninger, en udvidelse af HK’s dækningsområde og en fælles kampagne for flere praktikpladser.

OK-forhandlingerne går i gang 4. januar

2. januar 2012
CO-industri og DI indleder forhandlinger om fornyelse af overenskomsterne på industriens område onsdag.