Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold

​Lean


Lean er for længst rykket ind på danske arbejdspladser både i produktionsvirksomheder og i administrations- og servicevirksomheder.
 
Danske virksomheder har altid arbejdet med forbedringer i produktiviteten, der skal være med til at sikre den danske konkurrenceevne på et globaliseret marked.
Skal nye produktionsformer blive en succes forudsætter det, at medarbejderne tages med på råd fra allerførste fase.
 
Erfaringerne viser, at lean kan blive en gevinst for alle, men resultatet afhænger i høj grad af medarbejdernes opbakning til lean-processen. Det er derfor helt afgørende, at medarbejderne, lige fra de tillidsvalgte til den enkelte medarbejder ude i den fjerneste krog af virksomheden, involveres. Hvis lean trækkes ned over hovedet på de ansatte, uden de har indflydelse, er der stor risiko for, at det mislykkes. En sådan fremgangsmåde kan skabe frygt, usikkerhed og modstand.
 
Mange tillidsrepræsentanter er i dag hårdt presset og står usikre over for lean og virksomhedernes krav om mere effektiv produktion. CO-industri vil gerne bidrage til at give tillidsrepræsentanter og andre interesserede et bedre grundlag til at gå med i processen og sikre, at lean bliver indført på en måde, så de ansatte bliver hørt og får indflydelse på udmøntningen af lean